Montpellier

De stad Montpellier, prefectuur van de Hérault, ligt op slechts een uur van Marseillan Plage, tussen Béziers en Nîmes. U vindt er een aangename leefomgeving, uitzonderlijk rijk in een stad met bijzondere architectuur.

Place de la Comédie is waarschijnlijk de meest essentiële plaats in de stad. Gelegen in het centrum, in de buurt van het St-Roch Station, Comédie is een grote bruisende plein met veel restaurants en bars, die zich uitstrekt naar veel straatjes, groot winkelcentrum, de Esplanade Charles -Gaulle en de labyrintische straatjes van de historische wijk van Ecusson.

Vanaf deze plaats kunt U op uw gemak het centrum van de stad bezoeken, te beginnen met een wandeling over de prachtige Esplanade Charles de Gaulle, een groot park omzoomd met platanen. Je zal naast het Musée Fabre, gerenoveerd in 2007, groot monument en de tentoonstelling van de stad te vinden. Aan het einde van de boulevard, het Corum, groot gebouw waaronder het congrescentrum en de Opera Berlioz, met uitzicht op het Place du 11 Novembre hieronder gelegen, met een prachtig uitzicht over de stad.

Een rondleiding door de wijk Ecusson is van essentieel belang voor degenen die willen genieten van de sfeer in Montpellier. Eenmaal in de straat van de Loge, wandel door de smalle straatjes met charmante winkelstraten, levendig, vol goede restaurants en bars, schaduwrijke terrassen en winkels. U gaat door tot de Foch straat, waar U de ingang van het koninklijke plein van Peyrou ziet. U wandelt door een grote boulevard in de omgeving van de wijk “Arceau”waar U een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Andere wijken verdienen speciale aandacht, zoals de wijk voor Schone Kunsten, aan de andere kant van de Quai Verdanson of Antigone indrukwekkende esplanade geïnspireerd door de architectuur van het oude Griekenland, die zich uitstrekt tot de rivier de Lez.